Parketi i seoski podovi certificirani za podno grijanje

parket-za-podno

 

U svojoj širokoj ponudi imamo i parkete te seljačke podove upravo proizvedene za postavu na podove s podnim grijanjima. Tu se redovito radi o troslojnim parketima kojima zadnji sloj (koji kod dvoslojnih parketa izostaje) služi kao balanser tj. sprečava savijanje lamela parketa. Kod tih parketa su za međusobno lijepljenje drvnih slojeva upotrebljavana ljepila visoke kakvoće kako ni nakon mnogo godina nebi dolazilo do raslojavanja parketnih slojeva.

 

Bez obzira na to imate li podna grijanja u svome domu ili ne, ovi parketi mogu izdržati veća opterećenja te puno manje od nekih drugih parketa reagiraju na promjene vlage i temperature u prostoru. Dakle radi se o parketima koje bez problema možete stavljati u kuhinje, a pogodni su i za prostore koji se griju samo preko sezone – što nekim drugim parketima zna predstavljati problem te se mogu “iskoritati”.

 

Što jeste rijetkost –  naši parketi i seoski podovi posjeduju i certifikate za postavu na podna grijanja te imaju 30 godišnje garancije na kvalitetu proizvoda.

 

Za razliku od podnog grijanja na podovima s keramikom, ukoliko imate podno grijanje s parketima ili seoskim podovima, vi ćete svakako kasnije paliti vaše podno grijanje. Ako to kod keramike radite u rujnu, kod parketa ćete vjerojatno tek u listopadu. Nadalje, nakon što uvečer ugasite vaše podno grijanje na parketu, parket ili seljački pod za razliku od keramike puno duže zadržava toplinu. Na posljetku, svi znamo koliko je sam po sebi, bez obzira na podna grijanja,  topliji drveni pod od keramike te tako i tijekom ljetnih mjeseci u cijelom stanu možete imati pod po kojem vi i vaši mali ukućani bez ikakve bojazni možete hodati i bosi.

 

Parketi i seljački podovi za podna grijanja mogu biti površinski uljeni ili lakirani. Mogu biti i četkani ili brušeni. Te parkete i seoske podove radimo u pedesetak nijansi, svaku nijansu radimo u 3 dimenzije, a svaku dimenziju u nekoliko klasa. Na taj način za naše klijente te njihove arhitekte i dizajnera interijera stvaramo neograničene mogućnosti glede uređenja interijera. Nerijetko se jedna nijansa poda provlači kroz čitav interijer a mijenjaju se samo dimenzije. Tako se obično manje lamele koje su cjenovno povoljnije stavljaju u sobe, a velike i atraktivne parketne lamele gdje drvo posebno dolazi do izražaja stavljaju se u dnevne boravke, kuhinje i hodnike.

 

Više o nijansama parketa  i seoskih podova certificiranih za podna grijanja možete pogledati preko linkova:

 

Gotovi parket hrast – svjetlije boje

Gotovi parket hrast – tamnije boje