Kerakoll – Eco linija za parkete

Kerakoll Eco linija za parkete

 

Od sada u našoj ponudi držimo ekološki program renomiranog talijanskog proizvođača Kerakoll. Kerakoll korporacija u prvom redu promiče ekologiju i održivu gradnju, a osnovna misija Kerakolla je kvalitetna  stanogradnja – zelena gradnja i stvaranje zdravijeg životnog prostora.

 

Kerakoll je za parketne podove razvio Eco liniju koja je potpuno bez hlapljivih organskih spojeva. Ta poboljšana ljepila za parkete otvaraju nove perspektive za poboljšanje zraka u zatvorenim prostorijama.

 

Starija generacija ljepila za parkete jamči samo neke mehaničke prednosti, ali zato ima niz vrlo bitnih nedostataka kao što su jaka isparavanja štetnih i otrovnih tvari, vrlo tešku obradivost te ispuštanje hlapljivih organskih spojeva tijekom vremena.

 

Upravo zbog ispuštanja štetnih spojeva tijekom vremena dokazano uzrokuju alergijske reakcije, iritativne dermatitise i dugoročne štete za respirativni sustav.

 

Nastavno na pozitivne učinke za ljudsko zdravlje kao i očuvanje okoliša, Kerakoll je od svih svjetskih proizvođača ljepila ipak otišao najdalje. Pa tako jedini nudi proizvode za postavu parketa koji su potpuno lišeni štetnih hlapljivih organskih spojeva te tako ne narušavaju zdravlje izvođača kao ni krajnjeg korisnika tijekom vremena.

Kerakoll proizvodi za parkete imaju niz međunarodnih prestižnih nagrada i priznanja, a prilikom testiranja u svjetski priznatom institutu Eurofins Scientific ljepilo za parkete Kerarakoll je dobilo nagradu za najsigurnije parketno ljepilo za ljudsko zdravlje među proizvodima iste kategorije.

 

Prednosti za zdravlje osoba koje žive u stanovima i kućama gdje se koriste eko-održivi Kerakoll materijali su:

  • Poboljšana kvaliteta zraka u zatvorenim prostorijama
  • Minimiziranje patologije prouzrokovane tzv. Sindromom Bolesne Zgrade
  • Ograničavanje razvoja bakterija, gljivica i plijesni
  • Povećana udobnost i kvaliteta života
  • Višestruko zdraviji dom

 

Od Keralkoll ekološke linije za parkete lageru od sada imamo:

  • Ekološka fleksibilna (jednokomponentna) ljepila za parkete u kantama od 6 i 16 kg
  • Ekološka dvokomponentna ljepila za parkete u pakiranju 9 kg + 1 kg
  • Dvokomponentni ekološki primer za parkete
  • Ekološki razređivač za gore navedeni primer

 

Također u asortimanu imamo i vodene lakove za parkete koji su potpuno na ekološkoj bazi.