Održavanje uljenih parketa

Ulje se kristalizira približno tjedan dana, te za to vrijeme budite pažljivi pri pomicanju namještaja. Tijekom prvog i drugog tjedna preporučljivo je čišćenje usisavačem ili suhom pamučnom krpom, nikako upotrebljavati vlažnu krpu. Nakon trećeg tjedna možete koristiti sredstva za čišćenje kao što je npr. “Rubio Monocoat Soap “.

 

Podove treba i kasnije redovno održavati sredstvima za čišćenje uljenih površina. Na početku bi postupak trebalo ponavljati jednom tjedno, odnosno po potrebi, ovisi koliko je pod opterećen, ali nikako manje od jednom mjesečno. Po potrebi uljane površine treba osvježiti uljem za održavanje uljanih parketa kao što je Rubio Monocoat Maintenance Oil. Površine gdje je sloj ulja odstranjen habanjem, nakon tretmana ovim uljem, opet dobivaju lijep izgled.

 

Preporučena sredstva za održavanje uljanih površina:

 

RMC Soap je sapun za čišćenje uljanih površina. Uklanja temeljito masnoću i nečistoće, pri tome ne ostavlja tragove čišćenja. Održava prirodni mat izgled drveta.

 

RMC Maintenance Oil služi za blago i prirodno održavanje svih nauljenih drvenih površina uključujući i površine obrađene drugim uljima.

 

POZOR! TIJEKOM PRVOG TJEDNA ČISTITE SAMO SUHOM KRPOM. NAKON PRVOG TJEDNA POD SE MOŽE POČETI ODRŽAVATI RMC Soap SREDSTVOM ZA ČIŠĆENJE. POD ČISTITE U SMJERU DRVENIH VLAKANA. NEMOJTE ČISTITI POD SAMO MOKROM KRPOM I JAKIM PRITISKOM JER TAKAV NAČIN ODRŽAVANJA IMA ABRAZIVNI UČINAK NA ZAŠTITNI SLOJ.

 

Mi u svom asortimanu držimo specijalizirana sredstva za održavanje kako uljenih, tako i lakiranih parketa. A možete nam se obratiti i samo za savjet.