Dizajnerski odabir – bijeljeni parketi

bijeljeni parketi

 

Prvi izbor arhitekata i dizajnera interijera uvjerljivo zauzimaju bijeljeni parketi. Radi se većinom o već tvornički gotovom parketu koji je nakon postave odmah spreman za upotrebu bez brušenja, kitanja i višestrukog lakiranja. Druga opcija su klasični parketi koji se na licu mjesta završno obrađuju u željenu bijeljenu nijansu. Gotovi bijeljeni parketi mogu biti uljeni ili lakirani, a dodatno mogu biti i četkani. Kod četkanih parketa prirodna struktura drveta posebno je naglašena jer se četkanjem drveni godovi posebno naglašavaju.

 

Arhitekati i dizajneri se za izbijeljene parkete odlučuju zbog toga što oni otvaraju prostor i daju mu na veličini. Nadalje, bijeljeni parketi naglašavaju eleganciju i stil. U ponudi imamo mnogo nijansi bijeljenih parketa, najviše slavnog bijeljenog hrasta koji varira od ledeno bijelih nijansi pa sve do toplih boja bijele kave ili parketa bijele čokolade. Sve zajedno preko desetak nijansi bijeljenog hrasta. Svaka nijansa gotovog parketa bijeljeni hrast prisutna je u tri dimenzije: 1) manjim lamelama 2) velikim lamelama (poznati seljački pod) 3) kao novost na hrvatskom tržištu nudimo gotove parkete u XL dimenzijama. Gotovi seljački podovi u ekstra velikim dimenzijama na ino-europskom tržištu pravi su hit u smislu uređenja interijera, a dizajneri interijera sve ih češće predlažu za luksuzne projekte. Zbog dostupnosti bijelog hrasta u tri dimenzije i velike lepeze nijansi gotovi parketi se nerjetko postavljaju u cijeli stan; u sobe male dimenzije parketa a u dnevni boravak, kuhinju i hodnik seljački parketi ili parketi u XL dimenziji.

 

Bijeljeni parketi osobito su prikladni za održavanje i čišćenje, a prljavština i otisci od cipela mnogo se manje ističu nego kod tamnijih parketa.

 

U našem izložbenom salonu možete na većoj površini vidjeti sve varijante bijeljenih parketa i to u više dimenzija.

 

Također, preko linka u nastavku možete vidjeti neke od nijansi bijeljenih parketa. Bijeljeni parketi – nijanse